Een boxkleed voor een klein meisje

Voor mijn kleindochter ben ik een paar maanden bezig geweest met het maken van een boxkleed. Voor mijn dochters en nichtjes had ik geborduurde geboorte-platen gemaakt. Mijn dochter wilde graag een gepersonaliseerd boxkleed voor háár dochter.

Dat was een nieuwe uitdaging. Ik ben vaardig met een heleboel handwerktechnieken en quilten was er 1 waar ik nog erg weinig mee had gedaan. De plaatjes (in excel pixels) waren gauw aangeleverd en in eerste instantie zat ik te denken om die als allemaal kleine blokjes ook in elkaar te gaan zetten. Wat proeflapjes verder verviel dat idee, dat was een ….. klus.

Dus wat dan wel?

De pixelplaatjes heb ik eerst omgezet naar lijntekeningen. Deze heb ik in mijn programma voor een stofsnijder gezet. Hierdoor kon ik alle delen netjes uitsnijden en gaan verwerken tot een applicatie. De applicaties zijn gemaakt met restjes quilt-katoen die ik bij de plaatselijke handwerkwinkel (Ruan-creatief) heb gekocht. De ondergrond (een hoes) is gemaakt van fleece. Er zit een dubbele laag fiberfill in, welke op de onderkant is vast gestikt zodat deze niet aan de wandel kan gaan.

Het totaalplaatje ziet er zo uit:

Boxkleed

Totale boxkleed

 

Gedetailleerdere weergave van de applicaties, vanuit het midden naar linksboven en dan met de klok mee:

En de kleine meid op het boxkleed:

Catlin op boxkleed

Tags : , , , , , ,