Een super keurige eindeloze vasten-cirkel

Ik ben een pietlut dus: hoe maak je die nu eigenlijk? Ik wilde de juiste techniek om een perfecte cirkel te haken (ok, van 1 kleur) en ik denk dat het me is gelukt:

Perfecte cirkel

Op internet zijn nog veel meer soortgelijke aanwijzingen te vinden, maar ik denk dat ik ze niet goed uitvoerde want ik kreeg altijd een lusje teveel bij het begin. Deze techniek werkt voor alle soorten steken. Je zorgt ervoor dat het dakje van de eerste steek gemaakt wordt door de einddraad.

De roze rand is de derde toer van een cirkel oftewel 24 vasten. Je ziet enigszins waar ik elke keer 1 vaste heb gemeerderd, maar het begin/einde van de toer is niet meer te vinden. Ik moest zelf ook nog een keer goed zoeken. Je ziet rondom alleen maar vasten 😆

Ga als volgt te werk:

Sluit je voorgaande toer ook netjes af en start de nieuwe toer waar je maar wilt: haal 1 lus op in een steek waar maar 1 vaste nodig is.

Maak je toer verder zoals het patroon aangeeft, begin in de volgende steek dus met een vaste.

Als je weer bij het begin komt haal je de eerste lus weer los uit je werk en vervangt deze door een marker.

Maak nog het benodigd aantal vasten, knip je draad los van de bol en trek (zonder de ring te sluiten!) je draad door de laatste steek omhoog.

Foto’s met nadere uitleg volgen zsm.