Een leuk effect

Ik kwam in een blad een aangepaste vaste-steek tegen. In plaats van de lussen bovenop te gebruiken om in te steken gebruik je het lusje nog lager aan de achterkant. Deze steek is dus alleen geschikt voor rondhaken of voor mensen die zowel rechts- als linkshandig kunnen haken… Als je dit in een platte lap wilt gebruiken let dan wel op je eerste/laatste steek. Je mist makkelijk het lusje!

Nog mooier vond ik het effect als je het gebruikt met stokjes (onderste deel van het plaatje):

Leuke steek

Het was ook moeilijk om het juiste lusje te vinden bij vasten. Bij de stokjes heb je daarin overigens 2 keuzes: Het lusje direct onder het v-tje óf het lusje tussen 2 stokjes. Als je de laastste optie gebruikt komen de stokjes schuin boven elkaar (toer 3 en 4 van onder).

Bovenaan zie je de haakmanier met vasten.

Mijn v-tjes lopen ook elke keer afwisselend omdat ik dit afwisselend links/rechts heb gehaakt. Mijn werk heb ik dus niet gekeerd!