Een vest gebreid?

Voor de verjaardag van mijn vader wilde ik een vest maken, lekker dik en warm, want die draagt hij veel. Aangezien ik goede ervaringen heb met Scheepjeswol Olifantje (zie de poncho voor mijn schoonzus) heb ik hier weer voor gekozen. Nu ook weer met dubbele draad maar dan in Tunisch haakwerk. Wat is dat ook leuk om te doen. Je moet wel je hoofd er goed bijhouden. Uithalen was weer aan de orde van de dag omdat ik te snel steken opnam sloeg ik ze regelmatig over XD…

Maar goed, het is uiteindelijk wel weer gelukt:

Tunisch Knit Stitch Vest

Tunisch Knit Stitch Vest

Het is gemaakt met de TKS (Tunisian Knit Stitch). Dit ziet eruit als breiwerk, maar wordt wel dikker. De gebruikte haaknaald is nummer 10 (ipv 7 of 8 bij normaal haakwerk). De randen zijn gemaakt door reliëf stokjes. Deze maak je door de basis van de nieuwe toer óm het stokje (wisselend aan de voor- en achterkant) van de toer eronder te maken.

Op de foto is hij overigens nog niet helemaal klaar, die foto ben ik vergeten te maken 🙁

 

Tags :