Haakwerk Station versie 2.0

Ingevuld Haakwerkstation

Een paar dagen druk fröbelen leverde een leuk resultaat. Ik wilde graag een georganiseerde opruim-mogelijkheid, waarbij het garen niet wegrolde en ik ook nog eens alles bij elkaar had.

Zie hieronder de foto’s van losse onderdelen en het complete station. Ik heb karton van 3mm gebruikt voor de body en 5mm styropor platen (uit de modelbouw) voor de lades. Hierdoor kon ik de doos zelf redelijk licht houden. Verder een buis van 20mm doorsnede, papier klemmen om het garen doorheen te leiden. Een en ander is aan elkaar gezet met behulp van ducktape en inkepingen. De stof is erop geplakt met boekbinderslijm.

Binnenwerk haakwerk station

Binnenwerk – de lades

tn_kartonzijachter

Achterzijde en zijkanten. Achterzijde zou in een volgende versie ook dezelfde inkepingen krijgen.

Body haakwerkstation

De kartonnen body met 1 styropor tussenplankje

Ingevuld Haakwerkstation

Hier de volledige inrichting met de lades en hun verdeling

Haakwerkstation met draagbanden

Het haakwerk station inclusief het draagsysteem

tn_draagachter

De band is achterop instelbaar.

Haakwerk station zijkant

De band die onderdoor loopt kan verschoven worden. Handig als je een andere maat doos zou hebben.

Voor het netjes houden van mijn garen heb ik een wolwinder. Ik maak “cakes” van max. 9 cm doorsnede. De wolwinder kan ook niet veel meer aan en de vakken in de lades zijn hier ook op gemaakt.
De bollen schuif ik na het draaien op onderstaande kartonnen kokertjes. Ook deze heb ik zelf gemaakt. 8cm hoog en in vorm gehouden door de rondjes met 6-kantige binnenkant.

Karton winder

Rollen garen voor op de garen pijp

Ik merkte dat ik rondom de lades nog ong. een millimeter extra had moeten/kunnen doen. “Kunnen” omdat de lades er nu in elk geval niet spontaan uitglijden. “Moeten” omdat de stof iets meer dikte toevoegde dan ik had verwacht.