i-cord haken

Ik had een koordje nodig voor een sleutel en wat doe je dan: een haaknaald pakken natuurlijk. Zoekend hoe dit te doen kwam ik deze link tegen: http://www.planetjune.com/blog/how-to-crochet-an-i-cord/ Als je deze techniek gebruikt moet je bij een 3-steeks koord 2 steken afhalen.

Graag maak ik eerst een proefje met wat ik direct voor handen heb en in dit geval was het een dubbeleinds haaknaald nr. 4 en wat gemeleerd garen.

Dus zoals in het filmpje aangegeven 3 lossen, en twee nieuwe lossen opnemen in de net gemaakte lossen. Nu moet je deze 2e en 3e weer van de naald halen, wel goed vasthouden en dan in nummer 1 weer een losse maken. Nummer 2 weer op de haak zetten, losse in maken en dan nummer 3 weer op de naald zetten en losse in maken. Begin weer bij het afhalen en ga zo door tot je koord lang genoeg is.

Het voordeel van een dubbeleinds haaknaald is dat er dus aan het begin én het einde een haak van dezelfde dikte zit. Je kunt het koord dan ook als volgt maken:

na het opzetten van de 3 beginsteken schuif je alles naar het einde van je naald en maak je daar steek 1. Je kunt nu de draden mooi gelijkmatig om de naald strakker trekken indien nodig. Schuif dan alles weer naar de voorkant, haal alleen steek 3 eraf en haak losse 2. 3 er weer op en je kunt deze ook weer maken. Begin weer bij het opschuiven en je krijgt een mooi koord met maar 1 afhaal/opzet moment.