Smile :D

Voor een achternichtje (12 jr) die de 4-daagse van Nijmegen dit jaar voor het eerst helemaal heeft gelopen. Zoekend naar een gehaakte smile kwam ik de basis van de deksel van het doosje bij amigurumitogo.com tegen. De blaadjes en onderkant heb ik zelf bij elkaar bedacht.

Het doosje is een platte cirkel van uiteindelijk 60 steken rondom en daarna op dezelfde manier naar boven als bij het deksel patroon. De bloemblaadjes zijn dubbel gevouwen cirkels van 36 steken rondom. Om alles op 1 hoogte rondom het deksel te krijgen heb ik eerst een cirkel van halve vasten om de rand gehaakt.

De binnenkant van beide delen heb ik gevoerd met roze katoen en verstevigd met een randje karton. Een en ander heb ik met transparant garen vastgezet.

Smilie-bloem voorbeeld

De groene blaadjes vertegenwoordigen de hulp van haar vader. Hij heeft de volle 30km meegelopen als verzorger en kreeg daarvoor een medaille. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen 😉 Hij vond het enorm leuk en gaat volgend jaar wellicht voor de 50 km en daarmee ook echt een kruisje….. We gaan het zien.

Ook dit was weer even een leuk tussendoor projectje. Op naar de volgende 😉