Miko

Inge gaat de laatste 4,5 maand van 2014 naar Japan om daar te studeren. Als mascotte heb ik een verkleinde versie gemaakt van haar lievelingsknuffel Koko: Miko (Mini Koko). Miko is bang  nat te worden in Japan dus heb ik er ook een regenjasje bijgemaakt. En een sjaaltje voor evt. kou.

Het lijf van Miko is van gewone polyester stof gemaakt. Het patroon is een gehalveerde versie van het origineel. Ik had deze gemaakt omdat het altijd haar favoriet was en verlies 1 keer al te veel was.
Hoofd, staart, handen en voeten zijn gehaakt met sokkenwol.

De jas is gemaakt van Flexothane Classic. Dit is een zeer flexibele stof, welke niet rafelt, licht en redelijk makkelijk verwerkbaar is. Bij Koko staan de ogen vrij ver uit elkaar, dus bij Miko ook. Het was een behoorlijke uitdaging om daar een capuchon omheen te maken die Miko de kans gaf om toch nog om zich heen te kijken.  De oren van Miko kunnen er doorheen, evenals het ophanglusje. De jas sluit met een drukkertje onder de blauwe knoop.

Zoals je kunt zien is Miko ong. 12cm hoog geworden.

Miko met Liniaal

Zo ziet Miko er zonder regenjasje uit:
Miko met sjaal - voor Miko-achter
De sjaal is gemaakt van DMC-borduurgaren waar ik nog veel van heb liggen maar momenteel niet meer voor borduren gebruik.

Tijdens het ontwerp/uitprobeer proces heb ik kennis gemaakt met Pilot Frixion Pennen. Deze schrijven als pennen en kunnen gewist worden met behulp van het gummetje op de achterkant van de pen. Dit werkt prima voor papier. Maar het superhandige is dat je ook een strijkbout kunt gebruiken. Ideaal als je dus op stof wilt tekenen.  De Flexothane had geen moeite met de strijkbout op de laagste stand en daardoor had ik geen vlekken in mijn werkstuk 😀

Tags : , ,